Bortskänkes på Bjussa.se

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Vad är Bjussa?

Bjussa gör det enkelt att skänka bort prylar du inte längre använder (och hitta saker andra skänker bort). Vi tror att alla vinner när prylar återanvänds istället för att hamna på tippen!

Hur bokar jag en annons?

När du hittat en pryl du vill ha så bokar du annonsen genom att klicka på "Boka med Swish" Det är först-till-kvarn som gäller och du får då ensamrätt på annonsen. Swish-appen öppnas automatiskt (surfar du från datorn så anger du ditt telefon#, sen öppnar du appen för att bekräfta bokningen). Därefter får du ett mail och SMS med kontaktuppgifter till Bjussaren så att ni kan komma i kontakt med varandra och boka en tid och plats för upphämtning av prylen du bokat. Bjussaren får också ett SMS att någon har bokat annonsen. Att swisha kostar 30kr och är förmedlingsavgiften för prylen.

Hur lägger jag upp en ny annons på Bjussa?

Klicka på "+Skänk" längst nere till höger i botten-menyn, lägg till max tre bilder via din kamera eller dina sparade bilder. Klicka på "Gå vidare" och fyll sedan i uppgifterna och klicka på "Lägg in annons". När det är klart får du bekräftelse via mail & SMS från oss med information om din annons och en länk som du kan klicka på för att titta på, ta bort eller återaktivera din annons.

Varför kostar Bjussa pengar?

För att vi ska kunna fortsätta att driva Sveriges bästa bortskänkestjänst och för att tjänsten ska bli enklare och tryggare för er Bjussare. Bjussa har en först-till-kvarn-funktion. Dvs det är endast en person som kan boka en annons och man får då ensamrätt till annonsen för en mindre förmedlingsavgift. Det sker via Swish och SMS. Bjussaren får därmed endast kontakt med en seriöst person istället för väldigt många förfrågningar.

Var hittar jag min annons?

Klicka på länken i ditt bekräftelsemail. Kolla även Spam-korgen om du inte hittar mailet!

Hur ändrar/tar jag bort min annons?

Klicka på länken i ditt bekräftelsemail. Kolla även Spam-korgen om du inte hittar mailet!

Vad ser jag inte min annons på Bjussa?

Vi går igenom och verifierar alla annonser och förbehåller oss rätten att ta bort de annonser som vi anser är olämpliga. Ni Bjussare kan även anmäla olämpliga annonser som vi sedan tar bort. Det gäller t.ex. olagliga prylar, annonser med reklam, spam eller annonser där annonsören vill ha betalt för sin pryl. Vi tillåter inte heller djurannonser eftersom Bjussa främst är ett forum för återanvändning av saker som annars skulle slängas.

Hur används mina personuppgifter

Personuppgifter som används och hur de används: Annonsören skriver in sina kontaktuppgifter(Namn, telefonnummer, adress, e-mail) i annonsformuläret, och när någon vill boka annonsen swishar den personen aktuellt belopp med det specifika annonsnumret. Personen som bokar annonsen kommer då få ett sms med kontaktuppgifterna till annonsören. Annonsören kommer i sin tur få ett sms med info om att annonsen är bokad samt från vilket telefonnummer den bokades.

Hur kommer jag i kontakt med Bjussa?

Maila gärna till oss via info@bjussa.se

Hur sprider jag ordet om Bjussa?

Dela gärna våra inlägg och annonser på Facebook och andra sociala medier. I övrigt får ni gärna dela med er av era goda erfarenheter av Bjussa till era familjer, vänner och kollegor. Ju fler Bjussare vi blir desto bättre blir tjänsten!